неделя, 26 април 2020 г.

ГЪБИ АЛА КАРАНТИНЕ



  Къде сте господари на реалитита, нон-мастер шефчета, повелители на дюнера и пилафа,
чачакски и лесковачки бира-скараджии, обикновени домакини – носители на няколко мишлена, здравословни суровоядци, виенски кифладжии и бозаджии, майстори на локума и халваджияни,пардон – алваджии, китайски имеператорски готвачи на пекинска патка и представители на движението на обикновените неолиберало-християнконсервативни зелени европейски политкоректни фейсбук вампири - въздържатели. Открих изгубена страница от 1001 нощи с готварска рецепта! Тя се оказава дори по-стара, всъщност е от сборника 101 нюанса черно и други бързи, лесни, вкусни кулинарни предизвикателства и домашни перверзии в кухнята, предтеча на 1001 нощи!
                      Подарявам ви я! 



ГЪБИ АЛА КАРАНТИНЕ!

        Рецептата се приписва на самия хадж Джей ал Ми Оли бин Вер, холандски, френски и индиански мореплавател и пътешественик, самокомандировал се в двореца на султана Харун ал Рашид бин герб, откривателят на магистрали и трактористи, в сарацинската Барселона! Измислена е по повод гостуването на генерал Няма Да, посланик на Великата поднебесна империя с много дълго име, което може да се сведе до простата абревиатура ВМАА-ВМЕИ-ЗМЕЙ#НЕЖИВЕЙ.
По откъслчни сведения, самият генерал изгубил благоволението на женската част на журналистическата гилдия и бил карантиниран/или гилотиниран - преводачите ми са все още в спор/ заради репликата "е какво искате сега - да дойдат мисирките ли!", изречена по време на свещения пост.
Според друг източник, въпросната реплика била изречена от самия Харун, при инспекция на новостроящия се път на камилите, вследствие на неудобни въпроси за разхищение на обществени средства и дали наистина 15 тона фурми от Държавния резерв всъщност били дванайсет и щели да се бракуват и отидат за варене на високоалкохолен шербет, както и дали щял да бъде закупен пясък и оставен в пустинята за евентуални проблеми при смяна на климата и неочакван снеговалеж насред пътя на камилите!
    Харун е председателствал страната на високите сини планини цели няколко мандата, неизменно е свързван с неговата вярна организационен секретар, републикански координатор, ПР, озвучител, шофьор, текстописец, сценарист, режисьор, гримьор, личен асистент и ...още нещо - бляскавата като две капки разтопен диамант Шехерезада манекен ал Пайнер и Силикон, самотна майка и фрийлансер, и неизменен консултант по евроарабпроекти!



 народна песен - хващай камилската магистрала към ада, джак! - трети век преди христа, лили иванова и демокрацията в бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар