събота, 18 май 2019 г.

изскачат боклуците от стари хардове...



ФОНДАЦИЯ „СПАСЕТЕ БОКЛУКА”

АКО МОЖЕХА ДА ГОВОРЯТ...
От древни времена боклукът съпътства човека. През вековете умовете на човечеството се вълнували от въпроса кое е първото – кофата или боклукът. Доказано е, че при революции, първите участници са от средите на боклуците. Не една кофа е изгоряла при безредици. Някъде оттогава е и поговорката „От всяка кофа барикада не става”.
 Кофите помнят...Само, ако можеха да проговорят!
Из „Кратка история на боклука”

КОФИТЕ...
Класифицираме няколко основни типа кофи – обикновена европейска, отвъдокеанска, черна африканска, тиха азиатска и зелена австралийска. Различаваме основни видове – домашна, селска, бездомна, градска. В градски условия могат да се наблюдават арт- и ВИП кофи, докато редкият вид антикварна кофа може да се срещне предимно по по закътаните от цивилизацията места.
Из енциклопедия „Вселена”

ЧИСТИЯТ БОКЛУК
Седели заедно пред Парламента синята, жълтата, червената и кафявата кофи и спорели чий боклук е най-хубав. Минала депутатка и небрежно подхвърлила: „... Кофи...С боклуци!”.
Кофите отвърнали на удара – „Боклуци, боклуци! Ама в европата по дрехите посрещат, боклук изпращат!”
Ла Кофонтен

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ КОФИ...
Политическите кофи се смятат за елитни. Те са почти затворен кръг. Трудно приемат нови членове и  се ползват с имунитет.  Характерни белези: ярки цветове, ароматизирани, лесно се боядисват, често си сменят местата и обичат да пътуват не на свои разноски.  Те са много фотогенични, обичат да позират и  държат на лукса.
Ако на светско събитие се сблъскате с кофа, и ви е невъзможно да определите дали е пълна, или празна, то това е особеният вид кофа на Шрьодингер.
Из списание „Кофмополитън”

Древна китайска мъдрост – „Човек и добре да живее, прави боклук!”


МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ            СДРУЖЕНИЕ „ЕВРОКОФА"   ВЕСТНИК „24 КОФИ”            КОФИЯЛЕНД          ПОД ПАТРОНАЖА НА КМЕТА НА ГР. КОФИЯ

Няма коментари:

Публикуване на коментар